یکی از اشتباهات والدین، بی توجهی به تلویزیون تماشا کردن نوزادان است زیرا باعث مشکلات جبران ناپذیری در آن ها میشود.
به گزارش مجله خبری؛ معمولاً تلویزیون برای نوزادان و بچه ها جذابیت بسیار زیادی دارد؛ اما باید مراقب باشید که بیش از حد این کار را نکنند. قطعاً در دنیای مدرن امروزی به خاطر این که در همه خانه ها تلویزیون وجود دارد، نمی توان جلوی بچه ها را گرفت و آنها را از تماشای تلویزیون منع کرد. به خاطر همین باید یاد بگیریم که رفتار درست در چنین حالتی چیست و باید چه کار کنیم که کمترین آسیب به کودک وارد نشود.
آیا تماشای تلویزیون توسط نوزاد اشکال دارد؟
طبق مطالعات موجود، افراد متخصص توصیه می کنند که کودک قبل از سن 18 ماهگی هرگز در معرض صفحات الکترونیکی مانند صفحه تبلت، گوشی موبایل یا تلویزیون قرار نگیرد؛ بنابراین باید تمامی لوازم را از او دور کنید که تلویزیون هم شاملش می شود.
نوزادان بین سن 18 تا 24 ماهگی می توانند از بعضی از مجله خبریمه هایی که مخصوص سن آن ها طراحی شده است در داخل تبلت استفاده کنند اما انجام این کار فقط باید به اندازه چند دقیقه در روز باشد و هرگز بیشتر از این زمان را توصیه نمی کنیم. کودکان بالای دو سال هم اجازه ندارند که بیش از یک ساعت در روز از اپلیکیشن ها استفاده کنند.
تاثیرات تماشای تلویزیون توسط نوزادان و کودکان
مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده و بررسی کرده اند که اگر کودکان و نوزادان مدت زمان طولانی تلویزیون تماشا کنند، این موضوع تأثیراتی در جسم و روح و روان آن ها خواهد داشت که برخی از آن ها عبارتند از:
تاثیر بر رشد مغزی
تماشای تلویزیون هیچ فایده ای برای نوزادان ندارد. شاید این تصاویر رنگارنگ با ظاهر روشن برایشان جذاب به نظر برسند؛ اما نوزادان هیچ درکی از این موضوع ندارند و به خاطر همین استفاده از اسباب بازی برای آن ها خیلی بهتر از تماشای تلویزیون مفید می باشد؛ پس فکر نکنید که بچه ها با تلویزیون تماشا کردن، باهوش می شوند یا هنگام نوزادی چیزی یاد می گیرند.
تاخیر در تکلم و یادگیری زبان
طبق مطالعات موجود؛ زمانی که پدر و مادر با نوزادشان بازی می کنند، در ساعت 940 کلمه بر زبان می آورند اما زمانی که نوزاد شروع به تماشای تلویزیون می کند، این تعداد کلمه به 770 مورد کاهش پیدا می کند؛ بنابراین زمانی که نوزاد تلویزیون می بیند، کمتر در معرض شنیدن کلمات و حرف های پدر و مادرش قرار می گیرد و همین باعث می شود که در یادگیری اش تاخیر به وجود بیاید و دیرتر زبان باز کند.
تاثیر روی سلامت بینایی
کودکان بینایی کم تری نسبت به بزرگسالان دارند. اگر مدام بخواهند به صفحه تلویزیون خیره شوند، به خاطر این که کم پلک می زنند، دچار چشم درد، قرمز شدن چشم یا تاری دید می شوند، زیرا آن ها زمانی که تلویزیون تماشا می کنند، چشم شان کاملاً روی صفحه تلویزیون متمرکز می شود و همانطور هم که بالاتر اشاره کردیم، به خاطر کمتر پلک زدن، مشکلات بینایی برای آن ها رخ می دهد.
تداخل با فعالیت های مفید
طبق مطالعات انجام شده، قرار گرفتن در معرض تلویزیون باعث می شود که آن ها از انجام کارهای مفید دور باشند. به طور مثال دیگر نتوانند با اسباب بازی، کتاب یا حتی با پدر و مادرشان وقت بگذرانند که همین فواید کار های دیگر را برای شان کم می کند.
تاثیر روی عادات غذایی
اگر کودک مقابل تلویزیون غذا بخورد، به خاطر این که حواسش پرت جذابیت های صفحه تلویزیون است، کمتر از حد نیازِ بدنش غذا خواهد خورد و همین باعث می شود که اختلال غذایی پیدا کند که قطعاً این مسئله روی جسمش هم اثر منفی خواهد داشت.
تاثیر بر خواب
تماشای تلویزیون به طور منظم، در الگوی خواب کودک مشکل ایجاد می کند. روتین خواب او را به هم می ریزد؛ مخصوصاً اگر عصرها تلویزیون تماشا کند که باعث می شود شب ها کمتر بخوابد. این تداخل خواب باعث آسیب به چشم خواهد شد و هورمون تنظیم خواب را دچار مشکل می کند.