کاخ سفید به دلیل آنجه منابع آگاه نگرانی از تحریک شدن روسیه خواندند ، مانع از اقدام پنتاگون در فرستادن نظامیان بیشتر به اوکراین برای آموزش سربازان این کشور شده است.
به گزارش مجله خبری، یورو نیوز به نقل از نشریه آمریکایی «پولیتیکو» گفت ، مقامات ارشد ارتش ایالات متحده در اوایل دسامبر ( آذر ) سال ۲۰۲۱ میلادی به کنگره این کشور اعلام کرده بودند که قصد دارند «چند صد» نفر دیگر از اعضای پرسنل عملیات ویژه را با هدف ارائه مشاورههای نظامی و آموزشی دربارۀ جنگهای غیرمتعارف، به اوکراین بفرستند.
این درخواست در زمانی مطرح شده بود که روسیه حدود ۱۰۰ هزار سرباز را در مرز اوکراین مستقر کرده و باعث افزایش نگرانیها در واشنگتن و اروپا دربارۀ احتمال وقوع حمله شده بود.
اما به گفته منابع آگاه مباحث مطرح شده در جلسۀ دوم دسامبر( 12 آذر ) کنگره، این نیروها به دلیل نگرانیهای کاخ سفید از تحریک بیشتر مسکو، هرگز به اوکراین فرستاده نشدند.
ادعای آنها از سوی یکی از مقامات کنگره آمریکا نیز تایید شده است. او نیز به شرط ناشناس ماندن به این نشریه گفته است که مقامات پنتاگون به کمیته نیروهای مسلح سنا اطلاع دادهاند که طرح آنها درنهایت به دلیل نگرانیهای کاخ سفید لغو شده است.
به گفتۀ آنها مخالفت کاخ سفید با موضوع اعزام نیروی بیشتر در حالی بوده که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به عنوان یکی از حامیان جدی این طرح حتی قصد داشته که مستقیما از جو بایدن بخواهد این طرح را تصویب کند.
در آن زمان دولت بایدن همچنان به دیپلماسی امیدوار بود و بیم آن داشت که افزایش شمار نیروهای آمریکایی در اوکراین، تلاشهای دیپلماتیک برای حل و فصل این تنش را خنثی کند.
عقبنشینی پیش از حمله
در واکنش به انتشار این گزارش، سخنگوی کاخ سفید منکر وجود هر نوع مجله خبریمهای برای اعزام نیروی آموزشی بیشتر به اوکراین شد؛ با این وجود ایلان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا که با سازمان سیا و وزارت خارجه آمریکا همکاری مشورتی دارد، میگوید که تصمیم برای اعزام نکردن پرسنل بیشتر، بخشی از یک رویکرد عمومی بوده است.
او میگوید: «این موضوع نیز بخشی از یک طرح بزرگتر بوده است که بر اساس آن کاخ سفید حتی قبل از آغاز درگیری اقدام به عقبنشینی کرد؛ آنهم در زمانی که همه ما میدیدیم روسها در حال افزایش شمار نیروهای خود هستند.»
ایلان برمن میافزاید: «خودداری از فرستادن پرسنل بیشتر برای آموزش، خواه با تکیه بر فرضیات نادرست از آنچه ولادیمیر پوتین میخواست انجام دهد خواه به دلیل نگرانی از تحریک بیشتر پوتین (آنهم در حالی که او نیازی به تحریک نداشت) مثالی دیگر برای نشان دادن خطاهای محاسباتی آمریکا است که باعث شد واشنگتن رویکرد منفعلانهتری در قبال این بحران داشته باشد.»
به گفته هر سه منبع مطلع از این طرح پنتاگون، قرار بوده است که پرسنل جدید (جدا از مأموریت آموزشی رسمی ایالات متحده) به نیروهای اوکراینی آموزشهای بیشتری در موضوع تاکتیکهای چریکی و روشهای جنگی غیرمتعارف بدهند.
طی یکسال گذشته، جمهوریخواهان کنگره آمریکا، دولت بایدن را تحت فشار قرار داده بودند تا حمایتهای نظامی از اوکراین را تقویت کند و گفته میشود که چراغ سبز دولت بایدن در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی برای فرستادن موشکهای ضدهوایی استینگر و جاولین به اوکراین نیز نتیجه همین فشارها بوده است.
اگرچه از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، ایالات متحده تسلیحات بیشتری به این کشور فرستاده، اما درگیریها تحویل جنگافزار را با چالشهای بسیاری روبرو کرده است.
خبرهای مربوط به طرح پنتاگون در حالی منتشر میشود که بر اساس گزارشهای دریافتی از میدان نبرد اوکراین، بخش کلیدی استراتژی دفاعی این کشور به گروههای کوچکی از سربازان نامنظم متکی است که حملاتی به سبک چریکی علیه نیروهای روسی انجام میدهند.
انتهای پیام/