به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری مجله خبری؛ محمد مجید فولادگر، معاون هماهنگی و کسب و کار وزارت صمت امروز (۲۰ تیرماه ۱۴۰۳) در نشست فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری میکروالکترونیک، رویکرد وزارت صمت را توسعه فعالیتهای دانشبنیان عنوان کرد و گفت: از این رو صنعت دانشبنیان محل تمرکز ماست و در این راستا شعار «صنعت دانشبنیان صادرات محور» را برای خود تعریف کردیم و در راستای کیفی شدن دانش بنیان و خلق و توسعه بازار اقدام کردیم.
بیشتر بخوانید
حمایت ستاد نانو از ۲۵ طرح میکروالکترونیک ایرانی
بررسی چالش های توسعه میکروالکترونیک در اندیشگاه نانو و صنعت
صادرات تجهیزات میکروالکترونیک ایرانی به ناسا
وی ادامه داد: هدف رویکرد صنعت دانشبنیان ما این است که شرکتها در حوزه تحقیق و توسعه وارد شوند، هر چند که اقدام دشواری است و اعتبارات زیادی را میطلبد.
فولادگر درآمد شرکتهای مجموعه صمت را بیش از ۵۰۰ همت دانست و گفت: اگر ۳ درصد از این اعتبارات را به دانشبنیانها اختصاص دهیم میتواند تحولات عظیمی را در این حوزه رقم بزند.
معاون هماهنگی و کسب و کار وزارت صمت، خلق بازارهای داخلی را یکی دیگر از رویکردهای وزارت صمت برای دانشبنیان شدن صنعت کشور عنوان کرد و افزود: لازم است محصولات شرکتهای دانشبنیان به سبد خرید دستگاهها اضافه شود. علاوه بر اینها، خلق بازارهای بینالمللی از دیگر رویکردهای ما در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور است.
وی با اشاره به حجم صادرات و واردات با بیان اینکه هر چه فاصله این دو از یکدیگر کمتر شود، ما به دانشبنیان شدن بیشتر نزدیک میشویم، گفت: در پی انعقاد تفاهمنامهای با ستاد نانو، کارگروه ملی صنعت دانشبنیان شکل گرفته است. این کارگروه متشکل از وزارت صمت، وزارت اقتصاد، وزارت علوم و معاونت علمی ریاستجمهوری است و اخیرا بانک مرکزی به این کارگروه اضافه شده است.
معاون هماهنگی و کسب و کار وزارت صمت افزود: ابر چالش کشور در حوزه دانشبنیانها این است که دولت نقش خود را در این حوزه پیدا نکرده است و ما نیاز به هماهنگی میان دستگاهها برای مواجهه با شرکتهای دانشبنیان داریم.
وی تاکید کرد: ما به عنوان حاکمیت این وظیفه را داریم که به گونهای مسائل را پیگیری کنیم که به سمت صنعت دانشبنیان صادرات محور حرکت کنیم.
فولادگر در پایان گفت: ما هیچ راهی نداریم جز اینکه کشور را به سمت دانشبنیان صادرات محور سوق دهیم و برای تحقق آن نیاز است تا مرزهای صادراتی کشور توسعه داده شود که مهمترین پیشران آن نیز شرکتهای دانشبنیان هستند.
انتهای پیام/