افزایش 4 برابری حوادث ناشی از غرق شدگی

افزایش 4 برابری حوادث ناشی از غرق شدگیرییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید عموم مردم هشدارهای متعدد در خصوص غرق شدگی و پرهیز از شنا در محل های نا ایمن و استخر ها غیر مجاز در ویلا و باغ و زمین های کشاورزی را جدی بگیرند.


به گزارش مجله خبری از خراسان رضوی، دکتر علی یزدانی اظهار کرد : با شروع فصل گرم و حضور هموطنان در مناطق ییلاقی ، باغ ، زمین های کشاورزی و استفاده از استخر های غیر مجاز برای شنا موجب بروز حوادث تلخی شده است که در بررسی انجام شده از ابتدا فروردین ماه 1403 تا انتهای تیر ماه امسال تعداد 32 نفر مصدوم ناشی از حوادث غرق شدگی به اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 4 برابری داشته است و از این تعداد 7 نفر اعلام فوت در محل و 25 مصدوم نیز به بیمارستان منتقل گردیده اند ، در بررسی دیگر مشخص شد که کمترین سن قربانی غرق شدگی مربوط به دو پسر و یک دختر یک ساله و بیشترین سن مربوط به اقای 72 ساله بوده است.

وی با بیان اینکه استخرهای کشاورزی هر چند برای ذخیره سازی آب ساخته می‌شوند، اما در برخی مواقع حادثه می‌آفرینند و جان افرادی را که برای شنا و ماهیگیری به آنجا می‌روند، می‌گیرند خاطر نشان کرد: در این حوادث، بیشتر کسانی که جان خود را در استخرهای کشاورزی از دست می‌دهند، کودکان و نوجوانان هستند که یا به خاطر شنا و یا به دلایل دیگر در این نوع استخرها غرق می‌شوند.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیشتر استخرهای کشاورزی ایمن سازی نشده‌اند و باعث بروز حادثه می‌شوند زیرا در استخرهای کشاورزی برای جلوگیری از هدر رفت آب از مواد نانویی به نام "ژئو ممبران " استفاده می‌کنند که اگر فردی در این استخرها بیفتد، هیچ راهی جز تن دادن به مرگ ندارد زیرا هرقدر هم شناگر خوبی باشد، تنها راه موجود برای خروج از این استخر این است که یک نفر از بیرون استخر طناب بیندازد و فرد را بیرون بکشد.

وی با بیان اینکه بسیاری از رودخانه‌ها با وجود ظاهری آرام، بسیار خطرناک و عمیق هستند تصریح کرد: مشاهده شده است که افراد با تکیه بر ظاهر آرام رودخانه بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن شده و گرفتار گردآب شده اند، بنابراین توصیه می‌شود بدون اطلاع از وضعیت رودخانه و یا مناطق ذخیره آب و سد ها برای شنا در آن اقدام نکنید.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد : کودکان ۴‏- ١ سال در معرض خطر غرق شدگی در حوض، استخر و وان حمام هستند. آنها به دلیل کنجکاوی، عدم درک خطر و غفلت والدین دچار غرق شدگی می شوند و خانواده ها دقت کنند کودکان را در ساحل دریا و رودخانه، در نزدیکی مکان های آبی پرخطر، وان حمام، حوض و استخر تنها رها نکنند.

دکتر یزدانی افزود: سدهای آبی محل مناسبی برای شنا نیست و بسیار خطرناک است و همه ساله شاهد اتفاقات ناگوار و داغدار شدن خانواده ها هستیم که امیدواریم با افزایش آگاهی و اطلاع رسانی در این زمینه و همکاری و همراهی مردم به خصوص جوانان و نصب تابلو هشدار و فنس کشی و تعبیه طناب و پله و سایر نکات حفاظتی در استخر ها و .... شاهد اتفاقات تلخ این چنین نباشیم.



پست های مرتبط