به گزارش مجله خبری از مرکزی ، حسن وحید روز سه شنبه در جریان سفر به استان مرکزی و در آئین افتتاح طرح جنگل کاری دو هزار هکتاری چپقلی شازند با اشاره به مشکلات موجود در زمینه مدیریت منابع آب در کشور گفت : اقدامات انجام شده در منطقه چپقلی اراک بسیار ارزشمند است هر چند پتانسیلهای موجود در استان مرکزی و کشور بسیار زیاد است که باید از این ظرفیتها بیشترین بهره گیری را داشت.
وی افزود : افزایش چنین مناطقی وظیفه سازمان منابع طبیعی است، اما ممکن است در آینده برای حفظ و نگهداری آن با چالش روبرو هستیم به همین دلیل راهکار جلوگیری از این احتمال، اقتصادی کردن طرحهای منابع طبیعی در قالب سامانه عرفی است و باید این سامانه موجود در مراتع را به عنوان بنگاه اقتصادی در نظر گیریم.
وحید ادامه داد همچنین از سایر کارکردها، مانند اراضی شیب دار، تفرجگاه، کشت گیاهان دارویی استفاده شود چرا که این امر حس مالکیت و احیا و نگهداری را هم به دنبال خواهد داشت.
وحید با اشاره به مجله خبریمه هفتم توسعه کشور، بیان کرد: طی دو سال اخیر، در قالب پروژه آبخیزداری، ۲۵ درصد اعتبارات این حوزه به سمت پایداری سرزمین و مدیریت حوضه آبریز هدایت شد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مسئولیتهای اجرایی صنایع و بنگاههای اقتصادی اشاره کرد و گفت: مشارکت صنایع در طرحهای آبخیزداری و منابع طبیعی اتفاق مثبتی است.
وی در خصوص اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور، گفت: سال گذشته بالغ بر ۲۴۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید شد و در سطح زیادی از عرصههای طبیعی با کمک مردم این نهالها کاشته شد که مباحث مربوط به زراعت چوب، احیای مناطق بیابانی، کاشت گونههای چندمنظوره را پوشش داد، اما این مهم مورد توجه باشد با بودجههای دولتی این امر به صورت کامل محقق نمیشود و در این راستا باید از کمک مردم، صنایع، شهرداری و ها و دهیاری و ارگانهای ذیربط استفاده کرد.
وحید گفت: اقدام بسیار ارزشمندی در چپقلی شازند انجام شده است چراکه از گونههای چندمنظوره برای توسعه پوشش گیاهی استفاده شده است که در کشور بسیار کمتر دیده میشود و انجام سنجد کاری در چنین سطحی ابتکاری ویژه ای مختص استان مرکزی است.