دانشمندان دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ به منظور متحول کردن صنعت نیمههادی، اولین آرایه نمایشگر microLED اشعه ماوراء بنفش عمیق (UVC) را تولید کردند.
به گزارش خبرنگار علمی مجله خبری به نقل از نانوورک، این میکروالایدی برای استفاده در ادوات لیتوگرافی ساخته شده است. این میکرو الای دی UVC با راندمان افزایش یافته در یک دستگاه فتولیتوگرافی بدون ماسک ارزان استفاده شد و چگالی توان خروجی نور کافی را به نمایش گذاشت. این ابزار امکان قرار گرفتن در معرض نور را در زمان کوتاهتری فراهم میکند.
این پروژه که با نظارت کواک هوی سینگ، مدیر مؤسس آزمایشگاه کلیدی ایالتی نمایشگرهای پیشرفته و فناوریهای اپتوالکترونیک در HKUST انجام شده، یک مجله خبریمه همکاری مشترک با مؤسسه نانوتکنولوژی سوژو در آکادمی علوم چین بود.
دستگاههای لیتوگرافی تجهیزات بسیار مهمی برای تولید ادوات نیمههادی هستند که از نور فرابنفش با طول موج کوتاه برای ساخت تراشههای مدار مجتمع با طرحهای مختلف استفاده میکند. با این حال، لامپهای جیوهای سنتی و منابع نور ماوراء بنفش عمیق LED دارای کاستیهایی مانند اندازه دستگاه بزرگ، وضوح کم، مصرف انرژی بالا، راندمان نور کم و چگالی توان نوری ناکافی هستند.
بیشتر بخوانید
منابع نوری رازهای مواد را فاش میکنند
توسعه لیزر فوق سریع برای کشف ناشناختههای طبیعت
کشف ترسهای پنهان!/ توهم نوری جدید شما را به چالش میکشد
برای غلبه بر این چالشها، این تیم تحقیقاتی پلتفرمی ارائه کردند و با آن نمونه اولیه لیتوگرافی بدون ماسک را ساختند. با این پلتفرم اولین دستگاه microLED اشعه ماوراء بنفش عمیق ساخته شد که نوردهی بدون ماسک، بهبود راندمان استخراج نوری، عملکرد بالا در توزیع گرما و کاهش تنش همپایی در طول فرآیند تولید را فراهم میکند.
کووک تاکید کرد: «این تیم به پیشرفتهای کلیدی برای تولید اولین دستگاه میکرو الای دی اشعه ماوراء بنفش عمیق رسیده است و به دستاوردهایی از جمله قدرت بالا، راندمان نور بالا، نمایش الگوی با وضوح بالا، عملکرد صفحه نمایش بهبود یافته و توانایی نوردهی سریع دست یافت. این تراشه نمایشگر microLED اشعه ماوراء بنفش عمیق، منبع نور ماوراء بنفش را یکپارچه میکند.»
وی گفت: «در سالهای اخیر، فناوری لیتوگرافی بدون ماسک کمهزینه و با دقت بالا، به دلیل توانایی آنها در تنظیم الگوی نوردهی، ارائه گزینههای سفارشیسازی متنوعتر و صرفهجویی در هزینه تهیه ماسکهای لیتوگرافی، به کانون تحقیق و توسعه تبدیل شده است.»
انتهای پیام/