جواد طوسی برای یار دیرینه اش مسعود کیمیایی دست به قلم شد

جواد طوسی منتقد و کارشناس سینما که سال هاست با سینمای مسعود کیمیایی حرف های بزرگی برای گفتن دارد در صفحه شخصی اش برای انصراف کیمیایی از جشنواره فیلم فجر اینگونه نوشت.



به گزارش گروه فرهنگ و هنر مجله خبری؛ جواد طوسی منتقد و کارشناس سینما در خصوص انصراف مسعود کیمیایی از جشنواره فیلم فجر در صفحه شخصی اینستاگرامش مطلبی نوشت که در ذیل می خوانید.

در خدمت و خیانت...

درباره‌ی انصراف آقای کیمیایی بر اساس دو دوتا چهارتا و بازخوردهای قبلی، عقلانیتی به من حکم می‌کند که چنین تصمیمی را اتخاذ بکند؛ آن هم برای فیلم‌سازی با آن سابقه و جایگاه آقای کیمیایی، وقتی می‌خواهد این تصمیم را بگیرد، جدا از پسرش (پولاد کیمیایی)، بی‌گدار به آب نمی‌زند. او سابقه‌ی شکل‌گیری و دوام جشنواره‌یی به نام جشنواره‌ی فیلم فجر و نوع برخوردی را که در دوره‌های مختلف و چهل‌ و اندی‌سال نسبت به آثار استاد داشتند، ارزیابی می‌کند و در معیار خودش قرار می‌دهد! همین را مبنا قرار می‌دهد و می‌گوید مُشت نمونه‌ی خروار است.

وقتی حتا نسبت به آثار موفق ایشان مثل «دندان مار»، «گروهبان»، «سرب» و «اعتراض»، چنان برخوردهای نامنعطف و غیرکارشناسی شده، همه اینها می‌تواند تعمیم و تسری پیدا بکند در داوری این دوره؛ به خصوص در دوران ملتهبی که اقتضائات خودش را دارد و آن تعریف یک‌سویه از مقوله‌ی فرهنگ و هنر از ناحیه‌ی سیاست‌گذار و دبیر و داور و حتی شکل چینش آن می‌تواند به مبنا قرار بگیرد در جهت یک نوع اعمال سلیقه؛ سلیقه‌یی که حالا فکر می‌کنم تا اطلاع ثانوی، فیلم‌سازی مانند مسعود کیمیایی در آن جایی ندارد و همیشه برخوردهای سلبی جلوتر از نگاه کارشناسانه در دستور کار قرار می‌گیرد.

به هر حال هر فیلم‌سازی در کارنامه‌ی خودش نقاط ضعف و قوت و اوج و افول و نزولی داشته اما در یک نگاه منصفانه، واقع‌بینانه و عدالت‌خواهانه، اگر کارنامه‌ی دوران مسعود کیمیایی را نگاه بکنید. دست‌کم از این کارنامه، نمی‌توان از چهار یا پنج فیلم قابل‌دفاع،که در جشنواره‌ی فیلم فجر هم نمایش داده شده، نام برد؟! مثل فیلم‌هایی که اشاره کردم و «رد پای گرگ» و «سلطان»، یا از نظر کارشناسی و کارگردانی فیلمی مثل «حکم» در یک ژانر متفاوت، حتا از نظر ترکیب مضمون و ساختار در دوره‌ی حساس تاریخی با همه‌ی موافقان و مخالفانی که یک اثر می‌تواند داشته باشد، یا فیلم «خون شد» که از منظر نوع نگاهی که به دنیای پیرامون خودش می‌کند و پیشنهادی که می‌دهد، جزو آثار قابل‌بحث مسعود کیمیایی است.

انتهای پیام//


پست های مرتبط