شجیع با اشاره به تصمیم نهادهای بین المللی ورزش درباره محرومیت روسیه از رقابتهای ورزشی گفت: این سازمانها سال هاست چشم خود را بر کشتارهای نوار غزه و دیگر مناطق جنگ زده، بستهاند.
به گزارش مجله خبری، رضا شجیع، استاد دانشگاه و کارشناس مدیریت ورزشی در ارتباط تلفنی با مجله خبریمه « ورزش بدون ویرایش » درباره ورزش بدون سیاست گفتگو کرد.
رضا شجیع در آغاز عنوان کرد: باید سالها صبر میکردیم، فریاد میزدیم و مقاله و کتاب مینوشتیم تا ثابت کنیم رویدادهای بزرگ و سازمانهای بین المللی ورزش ایجاد شدهاند تا در زمان به خصوص و مناسب، نقش خود را در راستای نظام سلطه ایفا کنند اما امروز با حذف روسیه از رقابتهای ورزشی دیدیم که کارکرد اصلی آنها ورزش نیست و رویکرد اصلی یک نوع بینش خاص به جهان است که حاضرند برای رسیدن به آن دست به هر کاری بزنند.
* تبعیض آشکار در موضع گیری نهادهای ورزشی
وی افزود: انسان، مسئله و دغدغه سلطه گران نیست، آنها به هیچ وجه نگاه انسانی به مسائل ندارند و نژاد پرستی و تبعیض پنهان در رفتار آنها وجود دارد که سالهای متمادی توسط جامعه شناسان بزرگ در کتابها مطرح شد اما مورد توجه قرار نمیگرفت.
این استاد دانشگاه با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر مخالفت با جنگ، گفت: ما با تبعیض و جنگ در هیچ جای دنیا موافق نیستیم. این که چشم قدرت طلبان به نوار غزه بسته باشد اما در مورد اوکراین همه نگاهها جلب شود و بزرگ نمایی صورت بگیرد، مورد تایید ما نیست چرا که این موضوع یک نژاد پرستی و تبعیض آشکار است.
* ورزش ابزاری برای طرح پیام سیاسی
شجیع در بخش دیگری از مجله خبریمه « ورزش بدون ویرایش » رادیو گفتوگو اظهار کرد: سال هاست این موضوع برای همه روشن شده است که ورزش از سیاست جدا نیست و کاملا با هم عجین شدهاند، این در هم تنیدگی امروز به اوج خود رسیده است و به عنوان ابزار اعمال فشار و تغییر رفتار قدرتها استفاده میشود.
وی ادامه داد: البته امروز، سیاست با همه بخشهای فرهنگ و اجتماع عجین شده است و وقتی در مورد موضوعات مختلف حرف میزنیم رگههایی از سیاست در سخنان ما دیده میشود. درواقع کشورها به این نتیجه رسیدهاند که میتوانند از طریق نمادهای فرهنگی خود، پیامهای سیاسی خود را مطرح کنند و تفکرات خود را بر اذهان عمومی القا کنند که ورزش هم از این قاعده مستثنا نیست.
انتهای پیام//