عباسی زاده: صدا و سیما برآورد بودجه را متناسب با تورم اصلاح نمی کند!

قطعا یکی از اتفاقاتی که در روند تولید هر مجموعه تلویزیونی و سینمایی تاثیرگذار است برآورد هزینه ها و میزان هزینه کرد تیم تهیه و تولید است که اصولا می تواند در تولید یک اثر نمایشی تاثیر کمی و کیفی بگذارد. بی تردید تورم و تغییر قیمت ها چه در حوزه تیم تولید و چه در حوزه بازیگری موردی است که اکثر تهیه کنندگان در سال های اخیر از آن می نالند و عملا تغییر هزینه ها و مبالغ رو به رشد دستمزد ها باعث شده است که پروژه ها با یک عددی کلید بخورد اما با آن عدد به پایان نرسد لذا در تولید برخی از آثار رسانه ملی داستان اصلاح برآورد را شاهد هستیم اما در خصوص بعضی از آثار اصلاح برآورد اتفاق نمی افتد در گزارشی موضوع اصلاح برآورد و ماجرای تغییر قیمت ها و تاثیر آن بر هزینه های تولید را بررسی می کنیم.



رامین عباسی زاده تهیه کننده «کت جادویی»، «آفتاب هدایت»، «او یک فرشته بود» و... در پاسخ به این سوال که تورم و تغییر قیمت ها در بحث تولید که اعم از اجاره لوکیشن، تغییر قیمت فضا، تغییر قیمت وسایل صحنه، تغییرات دستمزد عوامل تولید و.... در روند کار چقدر تاثیرگذار است و آیا چنین موضوعی باعث می شود از کیفیت اثر بزنید به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری مجله خبری گفت: قدر مسلم تغییر و یا در واقع افزایش قیمت‌ها آن‌هم به این شکل فعلی که در فواصل کوتاه اتفاق می‌افتد در دو جنبه روانی و عملیاتی تاثیرات فوق‌العاده مخربی بر جنبه‌های مختلف تولید می‌گذارد. علاوه بر ابعاد فرهنگی جنبه صنعتی فیلمسازی فوق‌العاده اهمیت دارد و این وجه صنعتی همواره تابعی از اقتصاد است. همانطور که فراز و فرودهای اقتصادی سایر صنایع را دچار بحران می‌کند، صنعت فیلمسازی هم از این فراز و فرودها متاثر می‌شود.

او در این خصوص که آیا تلویزیون اصلاح برآورد داشته است یا خیر تصریح کرد: متاسفانه در روال صدا و سیما نیست که برآورد و بودجه پیش‌بینی شده برای یک کار را متناسب با تورم و افزایش هزینه‌ها اصلاح کرده و افزایش دهد، اگر هم در مواردی این اتفاق واقع شود میزان آن تناسبی با واقعیت هزینه‌ها ندارد و همواره این تهیه‌کننده است که ناچار است برای حل این معضل، به دشواری، سیاست‌های جبرانی خاصی طراحی کند که گاهی پیش آمده برای انجام تعهدی که به سازمان داده از دستمزد خود صرف‌نظر کرده و یا حتی سرمایه شخصی‌اش هزینه کرده است. فراموش نکنیم گاه بین برآورد یک پروژه با شروع فیلمبرداری چند ماه فاصله می‌افتد که این زمان برای پایان کار و پخش تا یک سال یا حتی بیشتر هم می‌شود، حالا و با افزایش روز به روز قیمت‌ها حساب کنید وضع تهیه‌کننده‌ای را که مثلا کار را با قیمت‌های فروردین برآورد کرده و با قیمت‌های اسفند به پایان می‌برد.

رامین عباسی زاده در پایان و در این باره که آیا گرانی در تولید فیلم و سریال می تواند عامل اصلی افت کیفیت در سال های اخیر باشد یا خیر؟ خاطرنشان کرد: بله، تردیدی نیست! گرانی و تورم اگر به درستی مدیریت نشود می‌تواند بدل عوارض کیفی جبران‌ناپذیری ایجاد نماید. فیلمسازی فی‌النفسه پر هزینه است و یک بخش مهم از وظایف تهیه‌کننده‌ی حرفه‌ای مجله خبریمه ریزی و مدیریت سرمایه و هزینه‌ها به نحوی است که کار با بهترین کیفیت به آنتن پخش برساند، چنانچه این مجله خبریمه‌ریزی مثل این روزها به دلیل افزایش مدام قیمت‌ها به هم بریزد، طبعا کنترل کیفی پروژه هم دشوار می‌شود.

انتهای پیام//


پست های مرتبط