کشف سم رمپییدهای دریایی/ امیدی نوین برای درمان بیماری‌های عصبی

کشف سم رمپییدهای دریایی/ امیدی نوین برای درمان بیماری‌های عصبیسم موجود در Xibalbanus tulumensis، یک رمپیید دریایی، پتانسیل شگرفی برای درمان اختلالات عصبی را نشان می‌دهد و محققان را به سمت بهره‌برداری از تنوع زیستی دریایی در تحقیقات دارویی هدایت می‌کند.


به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری مجله خبری؛ محققان با کشف سم موجود در رمپیید دریایی Xibalbanus tulumensis، پتانسیل پزشکی جدیدی را برای درمان اختلالات عصبی شناسایی کرده‌اند. این کشف، اهمیت تنوع زیستی دریایی را در تحقیقات دارویی و همچنین تهدیدات زیست‌محیطی موجود به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید

ارتباط بین عروق و بیماری های عصبی کشف شد


فاصله زمانی بین شروع علائم و تشخیص ام اس و عوامل مؤثر بر آن


۲ راه جدید برای درمان ALS کشف شد!






رمپیید‌ها که به‌ظاهر شبیه هزارپا هستند، در غار‌های زیرآب واقع در سینوت‌های شبه‌جزیره‌ی ucat ان مکزیک زندگی می‌کنند. این موجودات سمی، سم خود را مستقیماً به شکار تزریق می‌کنند. دبیورن فون رویمونت، که در سال ۲۰۱۴ سیستم سم‌سازی در رمپیید‌ها را توصیف کرد، به‌همراه یک تیم چندرشته‌ای، سموم این موجود را شناسایی کرده است.

تحقیقات نشان می‌دهد که پپتید‌های xibalbine که در سم این رمپیید وجود دارد، به‌طور مؤثری کانال‌های پتاسیم را در سیستم‌های پستانداران مهار می‌کنند.

رویمونت بیان می‌کند: این مهار می‌تواند در توسعه دارو‌ها برای بیماری‌های عصبی، از جمله صرع، بسیار مهم باشد. برخی از این پپتید‌ها همچنین توانایی مهار کانال‌های سدیمی وابسته به ولتاژ را دارند و در انتقال سیگنال‌های درد نقش دارند.

با این حال، تولید دارو از سم‌های حیوانی فرایندی پیچیده و زمان‌بر است و نیازمند همکاری‌های بین‌رشته‌ای است.

رویمونت تأکید کرد: پیدا کردن نامزد‌های مناسب و توصیف جامع اثرات آنها تن‌ها در یک تیم بزرگ بین‌رشته‌ای ممکن است.

این موجودات در معرض خطر جدی قرار دارند؛ زیرا زیستگاه آنها به‌دلیل ساخت راه‌آهن ترن مایا تهدید می‌شود.

رویمونت، غواص با تجربه، نگرانی خود را از آسیب به این اکوسیستم حساس ابراز کرد و افزود: "مطالعه ما اهمیت حفاظت از تنوع زیستی را نه تنها به‌دلیل اهمیت اکولوژیکی آن، بلکه به‌دلیل مواد بالقوه‌ای که می‌تواند برای انسان‌ها حیاتی باشد، نشان می‌دهد. "

این یافته‌ها نشان‌دهنده اهمیت تحقیقات در زمینه سموم دریایی و پتانسیل آنها برای تولید دارو‌های جدید در آینده هستند.

انتهای پیام/



پست های مرتبط