مسیر ریلی بندرگز به بندرترکمن بهسازی می شود

مسیر ریلی بندرگز به بندرترکمن بهسازی می شودمعاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در دیدار استاندار گلستان پیگیری تامین اعتبار برای بهسازی کامل ریل بندرگز-بندرترکمن را صادر کرد.


به گزارش مجله خبری از گرگان ، علی محمد زنگانه استاندار گلستان با دکتر ذاکری معاون محترم وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص تامین اعتبار و تکمیل زیرساخت‌های مرکز لجستیک مرزی اینچه برون و تامین اعتبار برای تکمیل پروژه خط دوم راه آهن بندرگز - بندر ترکمن - گرگان گفتگو و تبادل نظر داشتند.

دکتر علی‌محمد زنگانه در این جلسه اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم شکل گرفته در گلستان افتتاح مسیر بندرترکمن به سبزدشت با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان در دور دوم سفر شهید جمهور به گلستان بوده است.

وی بیان کرد: مسیر بندر گز - بندرترکمن به طول ۲۰ کیلومتر نیز بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که نیازمند اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی برای تکمیل است که این مصوبه در دور دوم سفر شهید جمهور به گلستان اخذ شد و با عنایت به مکاتبه مدیرعامل شرکت راه آهن مقرر گردید که اعتبارات آن توسط سازمان مجله خبریمه و بودجه و منابع داخلی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران تامین گردد.

استاندار گلستان گفت: اهمیت تکمیل این قطعه به دلیل پیشگیری از حوادث ناگوار، ارتقای ایمنی و خدمت رسانی مناسب به بیش از ۲ هزار‌ و ۵۰۰ نفر مسافر در استان مرتبط است.

زنگانه افزود: همچنین مرکز لجستیک مرزی اینچه برون که نقطه اتصال بین دو کشور ایران و ترکمنستان است و در کریدور بین‌المللی شمال جنوب واقع شده به عنوان دروازه ورود به کشورهای حوزه CIS و آسیای میانه بوده که فرصت بزرگی برای استان و کشور از نظر اقتصادی، ترانزیتی، تجاری و صادراتی محسوب می‌شود

وی افزود: این مرکز می‌تواند در آینده نقش محوری به عنوان هاب تجارت بین المللی، بندر خشک، اشتغالزایی، افزایش رشد و شکوفایی اقتصادی منطقه و ارتقا شاخص های پدافند غیرعامل در حوزه حمل و نقل کشور فعالیت نماید.

لازم به ذکر است، در دور اول سفر شهید جمهور به گلستان مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت‌های آن مصوب شد و توسط وزیر وقت راه و شهرسازی کلنگ زنی شد.

گفتنی است، برای کریدور ریلی شمال - جنوب که به عنوان حلقه مفقوده توسعه استان گلستان و کشور شناسایی شده بحث کارشناسی صورت گرفت و ضرورت توسعه و حمل و نقل ریلی از نگاه منطقه ای و سند آمایش سرزمینی مورد بررسی قرار گرفت.

استاندار گلستان همچنین در این جلسه تاکید کرد: مسیر پیشنهادی اینچه برون - شاهرود - طبس - بندرعباس باعث کاهش طول مسیر ریلی به میزان حداقل ۲۰۰ کیلومتر خواهد شد و همچنین شیب و فراز این مسیر به نسبت مسیرهای موجود بسیار پایین‌تر است که بعد از راه اندازی این مسیر می‌توان کالاهای ترانزیتی مهمی را از مبدا کشورهای آسیای میانه شامل سوخت‌های معدنی، چربی‌ها و روغن حیوانی، کود، محصولات شیمیایی آلی، غلات و غیره را از مبدا اینچه برون به جنوب کشور انتقال داد.

زنگانه گفت: بر اساس خروجی مطالعات و بررسی‌های انجام شده از لحاظ اقتصادی این پروژه دارای ظرفیت بالای باری و توجیه اقتصادی بوده و میزان بار عبوری از این مسیر به میزان ۱۰ میلیون تن در افق پیش‌رو می باشد که به مراتب از مسیرهای موجود بیشتر می‌باشد.

بر اساس این گزارش، طبق گفته‌های آقای دکتر ذاکری مقرر گردیده است که ترانزیت گوگرد از مبدا ترکمنستان به میزان ۷۰۰ هزار تن در سال از مسیر ریلی اینچه برون به جنوب کشور توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی صورت پذیرد.

انتهای پیام/



پست های مرتبط