نیاز خانوارها به میوه عید نوروز ارزان تر یا گران تر از قیمت بازار‌؟! / وزارت جهاد و سازمان تعاونی روستایی با مردم چه می کنند؟

سازمان تعاون روستایی در حالی از قیمت های میوه برای ذخیره سازی شب عید خبر می‌دهد که ارقام خرید این میوه ها بالاتر از نرخ بازار است.



به گزارش خبرنگار اقتصادی مجله خبری، سال هاست در روز های آخر زمستان و با نزدیک شدن به عید نوروز، نحوه عرضه میوه در میادین میوه و تره بار اهمیت ویژه ای دارد.
وزارت جهاد کشاورزی هرساله از ماه های قبل میوه هارا خریداری کرده و در دهه آخر اسفند و نوروز توزیع میشود. اما امسال اختلاف نظرهایی در مورد تفاوت زیاد قیمت خرید میوه با نرخ بازار بوجود آمد.این حواشی بر سر زبان ها افتاد تا مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی،در مجله خبریمه گفتگوی خبری شبکه دو سیما توضیحاتی داد.
اسماعیل قادری فر رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در واکنش به شبهه فساد در امضای قرارداد برای خرید میوه شب عید اظهار داشت:
برخلاف ادعای صورت گرفته درباره اینکه با شرکت میزان سنجش آریا برای خرید میوه شب عید قرارداد داریم و این شرکت در سامانه ثبت نشده است، اصلا چنین شرکتی مسئولیت خرید میوه شب عید را بر عهده ندارد بلکه شرکت سیمرغ آریا میوه شب عید را خریداری کرده است.
نام این شرکت در سامانه تدارکات دولت نیز ثبت و با مراحل قانونی با وی قرارداد بسته شده است و برخلاف ادعای صورت گرفته همشهری ما هم نیست.


قادری فر با رد خبر خرید گران سیب و پرتقال شب عید بیان کرد: سازمان مرکزی تعاون روستایی، سیب درجه یک کوهپایه را بین ۸۵۰۰ تا ۹۵۰۰ تومان پرتقال را بین ۷۵۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان و صرفا از باغداران، سورتینگ داران مجاز و سردخانه داران تحت پوشش تشکل ها خریداری می‌کنیم.
وی موضوع خرید میوه با قیمت بالاتر از واسطه ها را تکذیب کرد و گفت: میوه شب عید طبق دستورالعمل مصوب ستاد تنظیم بازار و شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی از باغداران و سردخانه داران خریداری می‌شود.
وی تصریح کرد: در گزارش صدا و سیما به اشتباه آمد که قیمت ۱۳ هزار و ۹۰۰ برای پرتقال و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان برای سیب، قیمت میوه روی درخت است که باغدار به ما می‌فروشد در حالی که این قیمت ها به عنوان قیمت نهایی خرید با در نظر گرفتن فرایند های شستشو، واکس و بسته بندی تعیین شده است.
قادری فر گفت: در حال حاضر تولیدات کشاورزی شامل زراعی، باغی و دامی به ۱۲۵ میلیون تن در سال می‌رسد و عمده این محصولات از طریق شبکه های تعاونی های روستایی در سراسر کشور است بین مردم توزیع می‌شود،اما در عین حال تلاش داریم اقتصاد کشاورزی را از حالت سنتی به سمت اقتصاد صنعتی برسانیم و سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی کشور به میزان قابل قبول برسد.
به گفته صاحبان سردخانه و همچنین عرضه کنندگان عمده میوه در حال حاضر سیب با قیمت حداکثری ۱۱ هزار تومان و پرتقال با با قیمت حداکثری ۹ هزار تومان در سرد خانه ها قابل عرضه هستند و این بدان معناست که سازمان تعاون روستایی و اتحادیه مباشرش خرید های میوه ذخیره شب عید را با قیمت بالاتر از آنچه قابل عرضه است خریداری کرده اند اما کیفیت عرضه این میوه ها با قیمت حداکثری به گواه عمده فروشان بهتر از آن چیزی است که توسط سازمان تعاون روستایی به عنوان میوه تنظیم بازاری خریداری شده است.


با یک حساب سر انگشتی می‌توان دریافت که میوه های خریداری شده توسط سازمان تعاون روستایی برای ذخیره و عرضه در روز های پایانی سال با قیمتی فراتر از آنچه امکان خریدش وجود دارد خریداری شده است.
البته مسئولان تعاون روستایی هزینه هایی چون بسته بندی، حمل و انبار را علتی برای گران شدن قیمت محصول می‌دانند که می‌توان گفت این روزها این هزینه ها برای تمامی میوه های عرضه شده در بازار شامل است.
ماهم باید در راستای رسیدن به هدف خودکفایی گام برداریم در این زمینه از ابزار های نوین و کشاورزی و دانش بنیان استفاده می‌کنیم.
ما از حدود ۳۰۰ میلیارد تومان گران خریدن میوه می‌گوییم آنها از اسم شرکت و همشهری بودن؟ سازمان محترم بازرسی کل کشور، خوابت خوش باشد عزیز
انتهای پیام/


پست های مرتبط