توسعه نیروگاههای تجدید پذیر موجب تحول در استان قزوین می شود

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: حمایت جدی از ورود سرمایه گذاران احداث نیروگاههای تجدیدپذیر موجب تحول اقتصادی و ورود هزاران میلیارد تومان منابع مالی به استان خواهد شد.



به گزارش خبرنگاراقتصادی مجله خبری از قزوین؛ با توجه به قدمت نیروگاههای فسیلی و حرارتی، کاهش بارندگی ها و تداوم خشکسالی و بحران های زیست محیطی و آلودگی ناشی از نیروگاههای نسل قدیم و در مدار نبودن نیروگاههای برق آبی و نیز افزایش روز افزون مصرف انرژی به واسطه توسعه صنعتی برای پیشگیری از بحران های احتمالی در دهه آینده بایستی از امروز به سمت انرژی های تجدید پذیر رفت و این نیاز نه تنها یک ضرورت که یک الزام است.

استان قزوین مانند برخی از نقاط کشور از نعمت های خدادادی در زمینه انرژی های نو و تجدید پذیر برخوردار است اما در سالهای گذشته سرعت بهره گیری از آنها مطلوب نبوده و در برخی موارد نیز به دلیل موانع و سخت گیری های غیر منطقی و نیز مقررات دست و پاگیر و طولانی شدن روند سرمایه گذاری و ندادن مشوق های مناسب از جذب سرمایه گذار بخش خصوصی در اجرای طرح های نیروگاهی بازماندیم.

با روی کار آمدن دولت جدید و استقرار تیم مدیریتی با رویکردی متفاوت، موضوع حمایت از احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بار دیگر مطرح شد و استاندار و تیم مدیریتی همراه ایشان ابراز تمایل کرد تا طرح های متوقف شده در سالهای گذشته در این زمینه عملیاتی شود.

در این راستا اولین گام با امضای تفاهم نامه استانداری با ساتبا برای احداث 2800 مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی در استان کلید خورد و امید در مردم و سرمایه گذاران ایجاد شد تا این بار با جدیت بیشتری این موضوع دنبال شود.

به همت استانداری، شرکت شهرک های صنعتی، شرکت های توزیع نیروی برق قزوین و برق منطقه ای زنجان و شرکت معیار توسعه نیرو به عنوان مشاور اجرای طرح نیروگاهی اولین همایش تخصصی بررسی فرصت های سرمایه گذاری درحوزه احداث نیروگاههای خورشیدی در استان قزوین با حضور استاندار و معاون فنی و مهندسی ساتبا، مدیرفنی سازمان صنایع کوچک ایران، جمعی از مدیران اقتصادی و صنعتی و صنعت برق استان در قزوین برگزار شد.

دراین همایش ضمن تشریح ویژگیهای استان قزوین در عرصه احداث نیروگاههای خورشیدی، ساختگاههای نیروگاهی از دیدگاه فنی و بسته های تشویقی و حمایتی نیز به متقاضیان معرفی شد.

در این میان نمایندگان نیز عزم خود را جزم کرده اند تا برای کمک به تحقق اشتغال پایدار و نیز تدبیر برای تولید انرژی تجدید پذیر برای تامین نیازهای آینده وارد میدان شده و با وضع قوانین به روز و تسهیل در جذب سرمایه گذار زمینه اجرای طرح های مهم را مهیا کنند.

استان قزوین با داشتن تونل بادی در منطقه کهک تاکستان قادر است بیش از 5 هزار مگاوات نیروگاه بادی احداث کند و در کنار آن با زمینهای هموار با تابش مستقیم خورشید و درجه حرارت بالا در مناطقی چون بویین زهرا، تاکستان و آبیک ظرفیت 4 هزار مگاوات انرزی خورشیدی را داراست.

آنچه در سالهای اخیر در استان در زمینه انرژی های تجدید پذیر محقق شده در بخش بادی حدود 163 مگاوات و در بخش نیروگاه خورشیدی حدود 4 تا 10 مگاوات است که نشان می دهد از این ظرفیت و فرصت غفلت کرده ایم.

همایش فرصت های سرمایه گذاری زمینه را برای حضور سرمایه گذاران دارای اهلیت و توانمند مهیا کرده تا بتوانیم این فرصت ها را به متقاضیان این عرصه معرفی کنیم تا شاید زمینه حضور چند سرمایه گذار در سال جاری نیز مهیا شود.

خوشبختانه با درک شرایط کنونی و اهمیت تسریع در اجرای طرح های نیروگاهی با پیگیری استانداری، نمایندگان مجلس، شرکت شهرک های صنعتی، شرکت توزیع نیروی برق و منابع طبیعی و دستگاههای دیگر در چند ماه گذشته اقدامات مشترکی برای معرفی توانمندی ها انجام شد تا با دعوت از سرمایه گذاران و معرفی بسته های پیشنهادی بتوان وارد فاز عملیاتی شد.

پنجشنبه شب در نشست تخصصی در شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین که با حضور لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، خواجه وند مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق و صفاری مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان و تیم سرمایه گذار از گروه هلدینگ «توسعه نوران انرژی بستر خاور میانه» به مدیر عاملی بهرامسیری برگزار شد برای حضور این تیم سرمایه گذاری در استان بحث و تبادل نظر شد.

فرش قرمز زیرپای سرمایه گذاران احداث نیروگاههای تجدید پذیر

در این نشست چند خاستگاه برای اجرای طرح های نیروگاهی به سرمایه گذار معرفی و اعلام شد در صورت حضور این گروه، مشوق ها و حمایت های دولتی از متقاضیان احداث نیز صورت خواهد گرفت.

سیاهکلی: توسعه نیروگاههای تجدید پذیر موجب تزریق هزاران میلیارد تومان سرمایه در استان می شود

لطف الله سیاهکلی در این نشست با اشاره به ظرفیت ها و قابلیت های اقلیمی استان از جمله باد، آب و خورشید اظهارداشت: با داشتن کریدور بادی ایده آل با سرعت 3 متر بر ثانیه تا 26 متر بر ثانیه که در پیک کنترل دما نیز شاهد تزریق و وزش باد هستیم هنوز نتوانسته ایم این فرصت و نعمت خدادادی را در مسیر رفاه مردم مورد بهره برداری بهینه قرار دهیم.

وی بیان کرد: تابش آفتاب مستمر در بویین زهرا و ظرفیت آبی در زیاران نیز از فرصت های دیگری است که نشان می دهد در صورت مجله خبریمه ریزی مدون و عزم جدی در حمایت از طرح های نیروگاهی قادریم با مشارکت بخش خصوصی توانمند و دارای اهلیت، عقب ماندگی های گذشته را جبران کنیم.

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: 5 هزار مگاوات ظرفیت تولید انرژی بادی در کمتر استانی وجود دارد و ما باید در این دوره با کمک مجموعه مدیران دستگاههای اجرایی و همدلی نیروها برای عملی شدن ایده ها همت کنیم.

سیاهکلی پس از شنیدن گزارش مدیران شرکت توزیع نیروی برق و شرکت شهرک های صنعتی در خصوص ظرفیت یکی از سرمایه گذاران معرفی شده اظهارداشت: بررسی ها نشان می دهد این مجموعه که اعلام کرده با توان مالی بالا هیچ وابستگی به تسهیلات دولتی ندارد و از تجربه ارزشمندی در اجرای طرح های نیروگاهی در استانهای دیگر نیز برخوردار است می تواند یکی از گزینه ها برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان باشد.

وی بیان کرد: سرمایه گذارانی که به قزوین آمده اند باید بدانند ظرفیت های این استان بی نظیر است و نزدیکی به تهران، قرار گرفتن در کنار راههای بزرگراهی و آزادراهی، دسترسی آسان به شبکه های برق و وجود نیروگاه بزرگ شهید رجایی، بازار مصرف صنعتی و وجود زیرساختها در دشت هموار یک فرصت استثنایی است که بدون تردید سرمایه گذاری آنها را مقرون به صرفه و اقتصادی می کند.

نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: به تیم جدید پیشنهاد می کنیم در صورتی که ظرفیت های استان را برای سرمایه گذاری مناسب دیدند به دلیل تجربه و تخصصی که دارند در کنار احداث نیروگاه خورشیدی برای اجرای طرح های نیروگاههای خانگی، برق آبی، تولید پنل های تخصصی خورشیدی و تولید باتری با ماندگاری بالا نیز وارد کار شوند و جهشی در عرصه انرژی خورشیدی ایجاد کنند.

سیاهکلی گفت: در این نشست سرمایه گذار موافقت کرده در گام اول برای احداث نیروگاهی با ظرفیت 50 مگاوات( 10 تا 20 مگاواتی) در حکیمیه و نیز 150 مگاوات در شهرک انرژی در آبیک وارد کار شود که امیدواریم این طرح ها را توسعه داده و ظرفیت بیشتری را در آبیک به بهره برداری برساند.

وی بیان کرد: بدون تردید با توسعه نیروگاههای تجدید پذیر شاهد ورود سرمایه های چند هزار میلیارد تومانی، ایجاد اشتغال، کاهش آلایندگی ها و سالم سازی محیط زیست، تامین نیازهای انرژی صنعت، کشاورزی و خدمات در آینده نیز خواهیم بود.

توسعه نیروگاههای تجدید پذیر موجب تحول در استان قزوین می شود

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایطی که در آینده جهان شاهد تولید آسان و ارزان و کارآمدتر انرژی خواهیم بود باید بسرعت در توسعه انرژی های تجدیدپذیر وارد عمل شویم و عقب ماندگی های گذشته را جبران کنیم.

وی گفت: در استان قزوین به دلیل همدلی، همراهی و درک مشترک مدیران و نمایندگان در منافع استان هیچ مانعی در کار کردن و اجرای طرح های توسعه ای نداریم و خوشبختانه با حضور مدیرانی پاک دست، با دانش، اخلاق مدار و نیز موقعیت ژئوپلوتیک قادریم کارهای بزرگی را انجام دهیم.

سیاهکلی خواستار افزایش سهم احداث نیروگاههای خانگی نیز شد و افزود: در روزهای آینده در نشستی با حضور سرمایه گذار، مدیران استان و معاون ساتبا برای دریافت سهم بیشتر در نیروگاههای خانگی و تسریع در عملیاتی شدن فاز اول احداث نیروگاه خورشیدی در قزوین اقدام خواهیم کرد.

انتهای پیام



پست های مرتبط