تحول دیجیتال، شاهکلید ارتقای بهرهوری در بخش دولتی است
تحول دیجیتال، شاهکلید ارتقای بهرهوری در بخش دولتی استمجله خبری - گروه علمی و فناوری: معاون پژوهشکده مطالعات راهبردی فاوا و اقتصاد دیجیتال، با تأکید بر نقش کلیدی فناوریهای نوین در بهبود عملکرد بخش عمومی، تحول دیجیتال و هوش مصنوعی را «ضرورتی اجتنابناپذیر» برای ارتقای بهرهوری ملی دانست.
معاون پژوهشکده مطالعات راهبردی فاوا و اقتصاد دیجیتال، با اشاره به نقش حیاتی فناوریهای نوین در ارتقای بهرهوری در بخش عمومی کشور، بر لزوم توسعه دولت دیجیتال و بهرهگیری از ظرفیتهای هوش مصنوعی به عنوان یک الزام راهبردی برای حکمرانی مؤثر در عصر دیجیتال تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، نیلوفر مرادحاصل، همچنین، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز، تحول دیجیتال دیگر یک انتخاب نیست؛ بلکه ضرورتی انکارناپذیر برای بهبود کیفیت حکمرانی و دستیابی به توسعه پایدار است. در این مسیر، دولت دیجیتال و هوش مصنوعی نقشهای کلیدی ایفا میکنند.
Read more
«سیلیکونولی» جایی که استارتاپها به امپراتوری تبدیل میشوند
کاهش مصرف انرژی مراکز داده هوش مصنوعی با گرافن
وی در تبیین اهمیت دولت دیجیتال تصریح کرد: دولت دیجیتال فراتر از دولت الکترونیک، یک اکوسیستم دیجیتال یکپارچه است که با بهرهگیری از فناوریهای نوین، بازمهندسی و هوشمندسازی فرآیندهای دولتی را در دستور کار قرار داده و با ایجاد زیرساختهای فناورانه، جریان ایمن و مؤثر دادهها را در سطح حاکمیتی، شهروندی و اقتصادی ممکن میسازد.
به گفته معاون پژوهشکده مطالعات راهبردی فاوا و اقتصاد دیجیتال، مهمترین اهداف دولت دیجیتال شامل افزایش کارایی و اثربخشی، ارتقای شفافیت و پاسخگویی، شهروندمحوری در ارائه خدمات، کاهش مداخلات انسانی و در نهایت، ارتقای بهرهوری کلان در بخش دولتی است.
وی همچنین با اشاره به نقش هوش مصنوعی در تحول خدمات عمومی افزود: هوش مصنوعی با توانمندسازی سیستمهای دولت در پردازش هوشمند دادهها، خودکارسازی وظایف پیچیده، پیشبینی نیازهای شهروندان و بهینهسازی تخصیص منابع، میتواند بهرهوری عملیاتی و ساختاری سازمانهای دولتی را به طرز چشمگیری افزایش دهد.
مرادحاصل با بیان اینکه بهرهوری نیروی انسانی و فرآیندها در گرو حذف بروکراسی زائد و ایجاد ساختارهای پاسخگو و دادهمحور است، گفت: اتوماسیون هوشمند، ترکیبی از RPA و AI، امکان تسریع ارائه خدمات، کاهش هزینههای سربار و ارتقای دقت تصمیمگیریها را فراهم کرده است.
وی با تأکید بر اینکه دستیابی به دولت بهرهور بدون زیرساختهای قدرتمند ICT امکانپذیر نیست، افزود: شبکههای پایدار ارتباطی، مراکز داده امن، رایانش ابری و امنیت سایبری، پایههای اصلی این تحول هستند. بدون این اجزا، تحقق دولت دیجیتال صرفاً در حد شعار باقی خواهد ماند.
مرادحاصل در ادامه تصریح کرد: بدیهی است دستیابی به این اهداف بدون تدارک منابع مالی لازم و انجام سرمایه گذاری امکان پذیر نمیباشد که در این خصوص، شناسایی روشها و ابزارهای مناسب جهت جمعآوردی و تجهیز منابع مالی بخش خصوصی میتواند بسیار راهگشا باشد.
معاون پژوهشکده مطالعات راهبردی فاوا و اقتصاد دیجیتال در پایان سخنان خود ضمن اشاره به ضرورت سرمایهگذاری در تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزههای علم داده و فناوریهای نوین، اظهار امیدواری کرد با سیاستگذاری هوشمندانه، همکاری دستگاههای اجرایی، و توسعه فناوریهای پیشرفته، شاهد تحقق دولتی کارآمد، شفاف و بهرهور در کشور باشیم.
انتهای پیام/