آیین سالگرد ارتحال آیتالله بروجردی در قم برگزار شد
آیین سالگرد ارتحال آیتالله بروجردی در قم برگزار شدآیین گرامیداشت شصتوششمین سالگرد ارتحال آیتالله سید حسین بروجردی(ره) مرجع بزرگ جهان تشییع، با حضور قشرهای مختلف مردم، روحانیان، فضلا و شخصیتهای سیاسی و مذهبی در مسجد اعظم قم برگزار شد.
به گزارش مجله خبری از قم، در این آیین که شخصیتهایی چون حضرات آیات جعفر سبحانی و عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید، آیات سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و سید جواد علوی بروجردی از استادان برجسته حوزه علمیه قم همچنین حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اکبر بهنامجو استاندار قم حضور داشتند، یاد و نام آن زعیم عالیقدر جهان تشییع گرامی داشته شد.
پس از تلاوت آیههایی چند از کلامالله مجید و ذکر مصیبت، یکی از سخنرانان مذهبی طی سخنانی مقام علمی و فقهی مرحوم بروجردی را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: آیتالله بروجردی نخستین مرجعی بود که به کتاب فقهی عروهالوثقی که به زبان عربی نوشته شده، حاشیه زد.
حجتالاسلاموالمسلمین حسین انصاریان در ادامه افزود: یکی از علمای تبریز، وقتی حاشیه آیتالله بروجردی را دید، وی را اعلم دانست، ولی با این حال او گفت، امروز مرجعیت شیعه آیتالله اصفهانی است، از اینرو حق نداریم حتی یک نفر را مقلد شخص دیگری کنیم.
وی همچنین ارادت قلبی و خالصانه آیتالله بروجردی را نیز از ویژگیهای این عالم فرزانه عنوان کرد و یادآور شد: آن فقیه عالیمقام با وجود برخورداری از علم و دانش فراوان، به مدت ۳۰ سال در دهه عاشورا در عزای امام حسین(ع) منبر رفت.
انصاریان خاطرنشان کرد: آیتالله بروجردی وقتی روضه میخواند، هیچ شنوندهای بیشتر از خود او گریه نمیکرد.
سخنران مراسم ارتحال آیتالله بروجردی در بخش دیگری از سخنان، این فقیه عالیقدر را مصداق بارز یک عالم ربانی توصیف کرد و گفت: امروز نیز نظیر چنین علمایی هستند ولی به تدریج تعدادشان انگشتشمار میشود.
انصاریان با ذکر برخی از ویژگیهای عالمان ربانی خاطرنشان کرد: یک خصوصیت عالم ربانی، امینالله بودن است.
وی ادامه داد: اخلاص نیز دیگر ویژگی عالم ربانی است، به آن معنا که عمله پروردگار است، و غیر از خدا به هیچ چیز دیگری کار ندارد.
آیت الله سید حسین بروجردی به مدت ۱۷ سال از زعمای حوزه علمیه قم بود و در دهه ۱۳۳۰ هجری شمسی، مرجع عام شیعیان محسوب میشد.
وی در فروردین ۱۳۴۰ برابر با شوال ۱۳۸۰ هجری قمری دارفانی را وداع گفت و پیکرش پس از برپایی یک تشییع باشکوه و تاریخی در مسجد اعظم قم به خاک سپرده شد.
انتهای پیام